Đuveč od divlje svinje

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79803
27/08/2017
"Meso svakog divljeg praseta je u ... đuveču Da li se slažete sa nama?"
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano388
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • divljač - 800 g mesa od divlje svinje (najbolje od buta)
  • krompir - 3 komada, veliki
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 1 šolja, zamrznut
  • luk - 1 glavica
  • đuveč - 1 tegla, konzervisan (paradajz, šargarepa, patlidžan, paprika)
  • piment - 3 zrna
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 5 - 6 zrna
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • bujon - 2 kocke za teleća rebarca
  • voda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na parčiće srednje veličine. Uzmite zemljanu posudu za pečenje, ako nemate, možete da koristite đuvečaru ili običnu posudu za pečenje.

Namažite posudu uljem i u nju stavite krompir isečen na krupno, šargarepe na kružiće, luk na polumesece i grašak.

Posle dodajte i teglu sa konzervisanim đuvečom. Sve promešajte. Posle stavite piment, lovorov list, biber, alevu papriku i izmrvite bujon.

Promešajte sve dobro da se rasporede začini. Odozgo poređajte parčiće mesa i nalijte 1 šolju vode.

Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta. Posle sklonite foliju i pecite još oko 30-35 minuta dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar