Način pripreme
U ekspres lonac se stave jagnjeće glave i preliju se sa litar i po vode. Doda se malo soli, lovorovi listovi, nekoliko zrna bibera i piment. Kuvaju se 40 minuta nakon što provre.
Skuvane glavice se odvoje od kostiju, izvadi se i mozak, a jezik se oljušti dok je još topao i iseče se na parčiće.
Na vatru se stavi šerpa za supu, kane se malo ulja i proprži se iseckan luk zajedno sa narendanom šargarepom. Posle se doda krompir iseckan na kocke.
Prelije se jednim čajnikom tople vode i nakon što provri dodaje se bujon u kome su se kuvale glavice, pre toga proceđen. Dok se kuva, dodaje se isečena paprika, malo soli po ukusu i mleveni biber.
Nakon desetak minuta se stavljaju i rezanci, a nakon 3-4 minuta dodaje se meso odvojeno od kostiju i narendan oljušten paradajz.
Kuva se još 3-4 minuta. Pre nego što se skloni s vatre naliva se jedna šolja svežeg mleka i iseckan selen.