Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od paradajza»Lagana čorbica od paradajza

Lagana čorbica od paradajza

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Lagana čorbica od paradajza1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Kada stomak ima potrebu za odmorom i zadovoljstvom, pripremite ukusnu čorbicu od paradajza"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1, 1 kg
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • balsamiko sirće - 1 kašika
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • bujon - 300 ml, od povrća
  • kiselo mleko - 6 kašika
  • bosiljak - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Zagrejte rernu na 200 stepeni. Isecite paradajz na kriške i poređajte ga u posudu za pečenje zajedno sa neoljuštenim belim lukom.

Pomešajte maslinovo ulje sa sirćetom i začinite paradajz, pospite ih smeđim šećerom. Zapecite ih 20 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi dobro. Nakon toga oljuštite beli luk i paradajz.

Pomešajte ih sa bujonom i zagrejte u šerpi čorbu. U maloj posudici umutite kiselo mleko i bosiljak, začinite ih solju i biberom. Pospite čorbu i odmah servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: