Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kobasice sa paradajz sosom

Kobasice sa paradajz sosom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Kobasice sa paradajz sosom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Ukusne kobasice kojima je suđeno da budu odmah pojedene"

Potrebni sastojci

  • kobasice - 20 komada, sveže i male, od svinjskog mesa (1 kg)
  • paprike - žute, 2 komada
  • luk - 2 glavice, velike
  • paradajz - 2 konzerve od 400 g, isečen na kocke
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • bosiljak - 3 kašike, isečene
  • so
  • biber
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Namažite duboku posudu za pečenje maslinovim uljem i poređajte kobasice prethodno blago probodene viljuškom. Zapecite 10 minuta.

U međuvremenu očistite paprike i luk i isecite ih na polu mesece. Dodajte ih u zapečene kobasice i pecite još 10 minuta.

Smanjite temperaturu na 180 stepeni i dodajte u kobasice i povrće, bujon od povrća i paradajz koji ste prethodno začinili solju, biberom, šećerom i bosiljkom.

Pecite još 20 minuta. Možete da servirate po želji sa prepečenim kriškama, namazanim krem sirom sa belim lukom i bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: