Pastirska pita

Yuliya KenderlievaYuliya Kenderlieva
Početnik
121663
Pastirska pita
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 4
06/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Iz knjige Hrana za dušu - raskošna pastirska pita"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • crni luk - 2 glavice
  • mleveno meso - 500 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • maslac - 50 g
  • kačkavalj - 200 g
  • crno vino - 50 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • biber - 4 - 5 prstohvata
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dok kuvate krompir za pire, u tiganj sipajte ulje. Dodajte naseckani luk i šećer i karamelizujte luk.

Stavite vino i mleveno meso i dobro ga usitnite, da se ne zaprži u komadima. Posolite i dodajte biber po ukusu.

Kada je krompir skuvan, oljuštite ga i ispasirajte, dodajte maslac i sveže mleko, koje ste prethodno zagrejali.

U pleh ili tepsiju sipajte mleveno meso i preko njega pire od krompira.

Pecite u rerni dok pire ne dobije braonkastu koricu. Pospite narendanim kačkavaljem i ostavite da kačkavalj dobije zlatnu boju u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: