Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)

Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)
Fotografije: marcheva14
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Na tvojoj trpezi uvek će se naći mesto za zapanjujući ukusan francuski delikates sa teletinom - Biber biftek"

Potrebni sastojci

  • biber - 2 kašike, u zrnu
  • so - 1 kašičica
  • teleće šnicle - 2 komada, debljine oko 3 - 4 cm
  • ulje - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike + 1 kašika
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • konjak - pola šolje
  • senf - 1 kašika, dižonski
  • garnirung
  • krompir - zapečen sa maslacem u rerni
  • šargarepa - 2 komada, sotirana
* merne jedinice

Način pripreme

Dve kašike zrna bibera se namrve na krupno kroz pamučnu krpu drvenim tučkom. Šnicle se obilno uvaljaju u biber, da se zalepi sa svih strana. Pritiska se rukom.

Masnoća se ugreje na umerenoj vatri. Šnicle se prže sa svih strana po 3-4 minuta po strani, a ivice po minut. Izvade se ostave na toplom.

U isti tiganj sa zagrejanom masnoćom se sipa konjak, meša se oko minut drvenom varjačom, da se sklone svi zapečeni parčići po dnu. Dodaju se na kratko i šargarepe isečene na žilijen, da bi ostale hrskave. Izvade se.

Nakon što se smanji na pola dodaje se pavlaka, dižonski senf i još grudva maslaca. Kuva se oko 4-5 minuta, da se zgusne.

Parčići mesa se iseku po dijagonali i preliju se sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: