Način pripreme
Operite povrće. Očistite paprike od semenki i drški. Odsecite poklopce paradajzu u sačuvajte ih. Izdubite unutrašnjosti paradajza i sačuvajte ih.
U dubokom tiganju zagrejte malo ulja. Izdinstajte luk, beli luk i šargarepu iseckane na sitno. Dodajte pirinač. Pržite dok ne postane prozračan. Dodajte sredinu paradajza isečenu na sitno. Pržite još 2-3 minuta.
Dodajte vrelu vodu i so i ostavite da provri na tihoj vatri dok pirinač ne omekša i ne upije vodu. Kada se to desi dodajte začine, promešajte dobro i sklonite sa ringle.
Napunite pripremljene paprike i paradajz i poređajte ih u posudu za pečenje. Začinite pasiran paradajz belim lukom, origanom i šećerom i dobro promešajte. Sipajte sos oko napunjenog povrća. Ispecite na 180 stepeni oko 45 minuta.