Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Posni punjeni paradajz i paprike

Posni punjeni paradajz i paprike

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Posni punjeni paradajz i paprike
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
05/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"U principu ne padamo mnogo na jela bez mesa, ali u ove posne punjene paprike i paradajz smo zaista zaljubljeni"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, crvene
  • paradajz - 3 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • voda - 2 šolje, vrela
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašika
  • beli biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • mirođija
  • nana
  • ulje
  • Za sos
  • paradajz - 250 ml, pasiran
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • origano - 1 prstohvat
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite povrće. Očistite paprike od semenki i drški. Odsecite poklopce paradajzu u sačuvajte ih. Izdubite unutrašnjosti paradajza i sačuvajte ih.

U dubokom tiganju zagrejte malo ulja. Izdinstajte luk, beli luk i šargarepu iseckane na sitno. Dodajte pirinač. Pržite dok ne postane prozračan. Dodajte sredinu paradajza isečenu na sitno. Pržite još 2-3 minuta.

Dodajte vrelu vodu i so i ostavite da provri na tihoj vatri dok pirinač ne omekša i ne upije vodu. Kada se to desi dodajte začine, promešajte dobro i sklonite sa ringle.

Napunite pripremljene paprike i paradajz i poređajte ih u posudu za pečenje. Začinite pasiran paradajz belim lukom, origanom i šećerom i dobro promešajte. Sipajte sos oko napunjenog povrća. Ispecite na 180 stepeni oko 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: