Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Čamci sa slaninom i kačkavaljem

Čamci sa slaninom i kačkavaljem

Čamci sa slaninom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Toliko su vazdušasti i ukusni da jedan neće biti dovoljan"

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 suvi (11 g)
  • voda - 250 - 300 ml, hladna
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 veliki prstohvat
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 450 g
  • nadev
  • slanina - 2 lente
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • aleva paprika - 2 prstohvata
  • paradajz - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Promeša se kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera i ostavlja se 10 minuta da se aktivira. Sipa se u sredinu brašna, dodaje se so i ulje.

Zamesi se srednje meko testo, pokriva se krpom i ostavlja 30 minuta da naraste. Naraslo testo se podeli na dva dela i svaki se razvije u okruglu koru. Dva kraja se uviju ka sredini, uštinu se odozdo i odozgo, da se oformi čamac.

Na dno se stavlja parče slanine istog oblika, da upadne u krevet od testa. Preko nje narendan kačkavalj, a u sredini se formira otvor u koji se razbije po jedno malo jaje. Iseče se paradajz i stavlja u dva kraja po jedna kriška. Čamci se stave na papir za pečenje u široku posudu za pečenje.

Testo se namaže četkom potopljenom u malo ulja i peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Serviraju se topli, a jaje se posipa prstohvatom ljute aleve paprike. Sjajan doručak za svaki dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: