Zimska supa od krompira sa zapečenom slaninom i šunkom

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
09/09/2017
"Obožavamo zimske supe - one su taaaaako....pa, neodoljive "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano205
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • slanina - 100 g, nasečena na kockice
  • šunka - 3 velike kriške, oko 10 g
  • luk - 1 glavica starog, usitnjenog
  • šargarepa - 1 kom., nasečena na kockice
  • celer - 2 kriške, nacečena na kockice
  • krompir - 2 kom., nasečeni na kockice
  • brašno - 1 1/2 kašike belog
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bujon - oko 2 l (pilećeg ili telećeg)
  • list lovora - 2 kom.
  • pavlaka - za kuvanje, dodatak, po želji
  • biber - u zrnu, mešavina, po želji
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac - za kuvanje
  • krutoni - sa parmezanom, gotovi
* merne jedinice

Način pripreme

Kockice slanine upržiti u suvom tiganju, na umerenoj vatri, dok ne dobiju zlatnu i hrskavu koricu. Nakon toga ih izvaditi.

U duboku šerpu sipati maslinovo ulje i veći komad maslaca. Zagrejati ih i dodati usitnjene luk, šargarepu i celer, i dinstati ih nekoliko minuta, dok ne omekšaju.

Dodati brašno uz energično mešanje, kao i kockice šunke i krompira, majčinu dušicu, biber, slaninu i list lovora.

Naliti bujon i dodati zrna mešavine bibera. Osraviti da se krčka na umerenoj vatri, dok se ne skuva povrće.

Prilikom serviranja po želji dodati pavlaku i krutone sa parmezanom.

Napomena: Koristila sam teleći bujon. Krutone sa parmezanom sam kupila gotove od specijalizovane prodavnice za proizvode od hleba.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar