Način pripreme
Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite batake dok ne postanu zlatasti sa svih strana (oko 15 minuta). U međuvremenu očistite crvenu papriku i isecite je na krupne parčiće.
Oljuštite i isecite čorizo na krugove. Očistite i isecite luk i beli luk na sitno. Izvadite batake iz tiganja i smanjite temperaturu ringle.
SIpajte isečeni luk i crvenu papriku i kuvajte oko 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte ćorizo i beli luk i propržite oko 5 minuta. Promešajte s paradajz pireom i kuvajte oko minut.
Vratite pileće batake i dodajte majčinu dušicu, belo vino i bujon. Nakon što provri pokrijte poklopcem i ostavite jelo da se kuva oko 25 minuta na tihoj vatri.
Kad je gotovo dodajte pirinač i kuvajte još oko 20 minuta, ili dok se ne skuva pirinač. Ako je neophodno, ako pirinač nije skuvan, a apsorbovao je svu tečnost, možete da dodate bujon ili vodu dok se ne skuva potpuno. Na kraju pospite peršunom isečenim na sitno.