bonapeti.rs»Recepti»Pica»Voćna pica

Voćna pica

marcheva14marcheva14
Početnik
998613k96
Voćna pica
Fotografije: marcheva14
1 / 3
12/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Italijanska sveža voćna pica sa tankom hrskavom puter korom, nežnim kremom od sira i pavlake i svežim ukusnim voćem. Predivan užitak za letnje dane"

Potrebni sastojci

  • puter testo
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • maslac - 100 do 113 g, na sobnoj temperaturi
  • jaja - 1 kom., velikog, na sobnoj temperaturi
  • šećer - 100 g kristal šećera
  • vanila - 1 kašičica ekstrakta
  • krem glazura
  • krem sir - 113 g, Philadelphia
  • pavlaka - 120 ml sa visokim procentom masti
  • šećer - 2 kašike kristal šećera
  • vanila - 1/2 kašičice ekstrakta
  • voće - sveže po izboru /mešavina od malina, jagoda, borovnica, kupina i dr./
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna na 180 stepeni

Tava, namazana maslacem, prečnika oko 30 cm

Radi se mikserom.

U posudi od miksera umutiti maslac i šećer, dok smesa ne pobeli, oko 2 minuta. Dodati i jaje i vanilu, pa mutiti, dok smesa ne postane homogena. Na kraju odjednom dodati brašno, sjedinjeno sa praškom za pecivo, pa mutiti dok testo ne postane glatko. Gotovo testo izvaditi i uviti u providnu foliju, pa ga ostaviti u frižideru 30 minuta. Nakon toga rukama kidati lopte veličine kao za keksiće, pa ih ređati u tavu jednu do druge. Rukama pritiskati testo da se oblikuje kora. Probušiti ga viljuškom na nekoliko mesta. Ostaviti ga u frižideru dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni, pa ga peći na 180 stepeni, oko 20 minuta, ili dok mu rubovi ne dobiju prijatnu zlatnu boju.

Ostaviti ga u tavi da se u potpunosti ohladi.

KREM GLAZURA

U posudi od miksera umutiti sir dok smesa ne postane glatka, pa dodati i šećer i vanilu. Nakon toga dodati i hladnu pavlaku, pa umutiti dok smesa ne postane homogena.

Krem namazati preko hladne kore, pa ga zadnjom stranom kašike rasporediti. Na krajevima ostaviti po 1 prst nenamazane kore.

Odozgo ređati sveže voće. Rezati nožem za picu.

Izvor: Italijanska kuhinja

Napomena: Za voće sam koristila italijanske okrugle šljive, nasečene na tanke kriške, maline i jagode. Nisam uspela da nađem borovnice i kupine, pa sam zato napisala da je voće po izboru.

Za KREM GLAZURU sam iskoristila jedno celo pakovanje Philadelphia krem sira od 175 g i 1 celo pakovanje pavlake od 200 g. Vodila sam se mišlju da će krem biti bolji, i nisam pogrešila.

Jedan savet za one, koji će napraviti ovu predivnu svežu picu: u receptu piše umutiti krem sir i dodati hladnu pavlaku, ali nemojte to raditi, jer, kako sam i očekivala, pavlaka se je odmah presekla i morala sam da počnem sve iznova. Bolje je da se krem sir umuti sa šećerom, a hladnu pavlaku posebno umutiti u čvrst sneg, pa pažljivo sjediniti špatulom obe smese.

Ovaj slatkiš je vrlo pogodan za decu. Priprema se lako i brzo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: