Način pripreme
Oljuštite i isecite jabuke na kocke. Istopite maslac sa 2 kašike smeđeg šećera u posudi. Dodajte kockice jabuke i začine i izdinstajte pod poklopcem oko 5 minuta dok jabuka ne omekša, ali ne da se raspada. Sklonite s ringle i dodajte borovnice. Blago promešajte.
Razvijte testo preko nabrašnjene površine. Isecite ga na kvadrate sa stranicama otprilike oko 11 cm ili veličine po želji. Izbušite kvadrate viljuškom.
Rasporedite po 1 kašiku ili premo količini nadeva po sredini kvadrata. Presavijte i zalepite umućenim jajetom krajeve kvadrata ka centru. Poređajte kiflice u posudu za pečenje postavljenu papirom. Namažite kiflice jajetom i pospite ostatkom smeđeg šećera.
Ispecite 20 minuta ili dok se ne dobije prijatna zlatasta boja u jako zagrejanoj rerni na 200 stepeni.