Način pripreme
Svi sastojci koje koristite za pravljenje čizkejka treba da su na sobnoj temperaturi. Namrvite keks na sitne mrvice, dodajte im istopljeni maslac i promešajte. Cilj je da se dobije dobro porozno testo koje se raspodeli u okrugli kalup s pokretnim prstenom.
Da bi čizkejk mogao lakše da se odvoji, treba da namažete kalup sa istopljenim maslacem. Pritisnite koru dobro rukama ili pomoću kašike. Formirajte mali prag. Stavite kalup na desetak minuta u komoru zamrzivača, da kora može brže da se stegne.
Umutite krem sir sa jajima pomoću miksera. Dodajte pavlaku i šećer u dobijenu glatku smesu, umutite opet i sipajte preko kore od keksa.
Stavite kupine odozgo, ali ih ne pritiskajte. Ispecite kolač u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 30-ak minuta. Znaćete da je gotovo po blago braonkastoj korici.
Ostavite ga da se hladi u rerni, da predupredite pucanje gornjeg sloja. Potpuno ohlađen čizkejk se servira sa prelivom od slatka koje je istopljeno na pari.