Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Ruska torta sa limunom

Ruska torta sa limunom

Nina NordNina Nord
Džedaj
4511
Ruska torta sa limunom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 5sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
200 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
8
"Ruski kolači će Vas prijatno iznenaditi ukusom i aromom, a posebno ovaj"

Potrebni sastojci

  • kore - 1 kom. gotovih, za tortu
  • limun - 6 kom.
  • jaja - 6 kom.
  • kiselo mleko - 600 g ceđenog
  • bademi - 50 g
  • želatin - 12 g
  • šećer - 10 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Tri limuna naseći na krugove, pa ih kuvati u 250 ml vode, dok ne postanu providni. Nakon toga, limune izvaditi iz vode, pa u vodu staviti 2 kašike šećera i ostaviti da provri. Limune vratiti i ostaviti sirup da se ohladi, pa kad je sve gotovo, ponovo ih procediti.

Sitno narendati koru dva limuna, a 1 kašiku ostaviti za ukras. Od ovih limuna iscediti sok. Želatin potopiti u hladnu prevarenu vodu, ostaviti ga da nabubri, i rastvoriti ga na pari.

Žumanca umutiti sa 2 kašike šećera, dok smesa ne postane bela. Dodati i koru i sok od limuna, i kiselo mleko.

Dodati i želatin, pa staviti sve u frižider. Nakon 30 minuta izvaditi i dodati belanca, umućena sa 6 kašika šećera. Dodati i kriške limuna iz slatkog sirupa. Koru staviti u kalup za tortu.

Krem sipati preko kore, pa ga poravnati. Tortu ostaviti 2 sata u frižideru, pa nakon toga ukloniti kalup. Preko torte staviti ukras od badema, krišaka limuna i kore limuna. Ivice torte ukrasiti narendanom korom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: