Način pripreme
Pomešamo kvasac sa šećerom i polovinom vode i ostavljamo da naraste. Prosejemo brašno.
Formiramo u njemu brazdu, u koju stavljamo so, maslinovo ulje, narasli kvasac, preostalu vodu, masline isečene na sitno i sušeni paradajz i usitnjenu majčinu dušicu.
Mesimo 10-15 mikserom pomoću nastavaka za testo na srednje visokoj brzini. Testo je gotovo kad počne da se odvaja od zidova posude.
Domesimo rukama sa malo brašna - testo treba da bude mekano i blago lepljivo. Ostavljamo ga oko sat da naraste i da udvostruči svoj obim.
U nabrašnjenoj posudi za pečenje oblikujemo testo u pravougaonik i pravimo nekoliko poprečnih razreza odozgo.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, u koju smo stavili posudu s vodom. Pomoću pare koja se odvaja dobija se sjana korica na hlebčiću.
Nakon što izvadimo hleb iz rerne pokrivamo ga pamučnom krpom.