Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima

Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Čorbast pasulj sa mediteranskim začinima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Ponekad je čoveku prosto potrebno da pojede jedan topao čorbasti pasulj koji će mu ugrejati dušu"

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 300 g
  • luk - 1 glavica crni
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • mleveni paradajz - 200 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so
  • ruzmarin - 1 grančica
  • žalfija - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj na 12 sati u hladnu vodu.

Nakon što prođe vreme operite ga, stavite u dovoljno duboku šerpu i stavite vodu da provri.

Prospite vodu, ponovo vratite pasulj u šerpu i sipajte oko 1 litar vode.

Stavite na vatru, kad voda provri dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i celer.

Posolite i kuvajte dok pasulj ne bude gotov.

U tiganj sipajte maslinovo ulje. Dodajte mleveni paradajz i pržite oko 10 minuta. Pospite alevom paprikom.

Sipajte paradajz u čorbasti pasulj.

Ostavite da vri još oko 5 minuta.

Skinite šerpu sa vatre i pospite sitno iseckanim ruzmarinom i žalfijom.

Neka vam je slatko sa ovim čorbastim pasuljem sa mediteranskim začinima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: