Zalogaji od belog mesa u pohovanju od piva

19/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Kažite NE polufabrikatima, spremite zalogaje od belog mesa u pohu od piva, jer zaslužujete samo najbolje "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 662
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo žumance i belance jednog velikog jajeta. Umutimo belance u sneg. Žumance umutimo odvojeno dok ne dobijemo gustu smesu.

U smesu od žumanca stvljamo biber, alevu papriku i so. Dodajemo i pola šolje brašna sa 1 prstohvatom praška za pecivo i pola šolje piva. Mešamo smesu od žumanca.

Dodajemo joj belance i opet mešamo. Treba da se dobije kaša koja liči na bozu.

Odvajamo belo meso. Sečemo pileće grudi po širini na filete u posle na zalogaje. Stavljamo ih u posudu i začinjavamo biberom, solju, belim lukom u prahu sa svih strana i posle ih mešamo. Prebacujemo zalogaje u smesu za pohovanje i mešamo. Zalogaji treba dobro da upiju smesu za pohovanje.

Zagrevamo ulje u dubokoj šerpi ili tiganju nakon čega stavljamo pohovane zalogaje jedan po jedan. Pržimo ih dok ne dobiju zlatastu boju, okrećući ih sa svih strana.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti