Način pripreme
Odvojimo žumance i belance jednog velikog jajeta. Umutimo belance u sneg. Žumance umutimo odvojeno dok ne dobijemo gustu smesu.
U smesu od žumanca stvljamo biber, alevu papriku i so. Dodajemo i pola šolje brašna sa 1 prstohvatom praška za pecivo i pola šolje piva. Mešamo smesu od žumanca.
Dodajemo joj belance i opet mešamo. Treba da se dobije kaša koja liči na bozu.
Odvajamo belo meso. Sečemo pileće grudi po širini na filete u posle na zalogaje. Stavljamo ih u posudu i začinjavamo biberom, solju, belim lukom u prahu sa svih strana i posle ih mešamo. Prebacujemo zalogaje u smesu za pohovanje i mešamo. Zalogaji treba dobro da upiju smesu za pohovanje.
Zagrevamo ulje u dubokoj šerpi ili tiganju nakon čega stavljamo pohovane zalogaje jedan po jedan. Pržimo ih dok ne dobiju zlatastu boju, okrećući ih sa svih strana.