Način pripreme
Paprike i paradajz-paprike se očiste od semenki. Dobro se operu i stave na rešetku da se ocede.
Šargarepa se dobro očisti. Peršun se potopi na 5 minuta u hladnu vodu i propere se.
Polovina povrća se stavlja u multipraktik i samelje se. Posle se kroz otvor dodaje ostalo povrće i dobro se samelje.
U suve tegle se na dno stavlja oko 1 cm soli, stavlja se od dobijene smese do sredine tegle, ponovo se dodaje so 1 cm i dopuni se povrćem.
Treba da vam ostane 2 cm odozgo i da popunite teglu solju. Ako vam je tegla viša, možete na još jedno mesto staviti so. Stavlja se poklopac i čuva se u frižideru.
Može da se koristi tokom cele zime. Prilikom kuvanja stavljajte od ovde smese i onda, ako vam nije slano, dodajte još soli. Povrće upija dosta soli i postoji mogućnost da presolte jelo ili supu.