Sočne i dinstane kolenice sa krompirom i pivom

19/09/2017
"I obavezno još hladnog piva, kad složite đuvečaru na sto "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 142
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice lepo natrljajte alevom paprikom, solju, uljem i čubrom.

Isecite krompire na krupne kockice, šargarepu i papriku takođe.

Sipajte ulje u đuvečaru i pomešajte svo povrće i čeri paradajz.

Napravite proreze oštrim nožem na kolenicama i stavite u svaki prorez komadić belog luka. Preostale čenove možete staviti u đuvečaru.

Dodajte pivo i malo vode, začinite sa još začina i soli, ako je potrebno.

Ako želite da se lepo ispeče, treba da skinete poklopac poslednjih 10 minuta.

Pospite sitno iseckanim peršunom pre serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar