Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene mlevenim mesom, pirinčem i šargarepom

Paprike punjene mlevenim mesom, pirinčem i šargarepom

mariqmariq
Početnik
10217
Paprike punjene mlevenim mesom, pirinčem i šargarepom
Fotografije: Kiril Mihailov
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Znamo sto recepata za punjene paprike i svi su do jednog ukusni, kao i ovaj! Probajte i uverite se sami"

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada, zelene
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 200 g
  • mladi luk - 3 struka
  • so
  • biber
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Papriku operite i očistite je od semenki. Isecite mladi luk, šargarepu i stari luk na kockice i dodajte, po želji, zelenu papriku.

Meso stavite u duboku posudu, začinite ga i pomešajte sa malo vode.

U tiganj sa malo masti stavite povrće i propržite dok ne dobije zlatnu boju, pa zatim dodajte mleveno meso. Kada voda ispari, stavite pirinač sa 200 ml vode i mešajte, da ne zagori. Ako ima potrebe, dodajte još malo vode dok pirinač ne bude poluskuvan.

Kada je smesa za punjenje gotova, napunite paprike i gornji deo papirke uvaljajte u brašno, kak za vreme pečenja smesa ne bi izlazila. Poređajte ih u tepsiju i prelijte vodom, tako da je bude koliko i prst i pecite na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: