Domaća turšija sa zelenim paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
20/09/2017
"Evo, izvadili smo najukusniju turšiju, sada je vaš red da izvadite i aperitiv "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano996
  • Pregledi tokom meseca77
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • zeleni paradajz - 6 kg
  • celer - 2 vezice
  • morska so - 1 šolja
  • šećer - 4 šolje
  • sirće - 4 šolje
  • voda - 9 šolja
  • aspirin
* merne jedinice

Način pripreme

Zeleni paradajz se pere, čisti i seče se na krupno.

Peremo i sečemo celer zajedno s drškama. U duboku posudu se stavlja devet šolja vode, šećer, sirće, morska so.

Mešamo dobro dok se ne rastvore sastojci. Pripremamo tegle, na dno stavljamo po jedan aspirin, grančicu celera.

Naređamo gusto zeleni paradajz i odozgo se opet stavlja celer. Sve tegle se prelivaju ovom hladnom salamurom bez sterilizacije.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar