Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa zelenim paradajzom Apetit

Turšija sa zelenim paradajzom Apetit

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Turšija sa zelenim paradajzom Apetit
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"A zeleni paradajz je mirno spavao u tegli i čekao su kada će dođi njegov red da se pojede sa apetitom"

Potrebni sastojci

  • MARINADA
  • voda - 2 šolje
  • sirće - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • so - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • JOŠ
  • paradajz - 2 - 2.5 kg, zeleni
  • mirođija - 1 vezica
  • celer - 1/2 vezica, listovi i koren
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 1, 2 glavice
  • aspirin - 6 komada, na 3 l tegle
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se priprema marinada, tako što se svi sastojci prokuvaju na ringli na 5 minuta, posle se hlade.

Zeleni paradajz se opere i iseče se na debele kriškice. Ređaju se teglu od 3 litra, tako što između njih ima iseckanih kriškica belog luka i iseckanih zelenih začina.

Poređani paradajz se zaliva ohlađenom marinadom, u kojoj je rastvoren izdrobljeni aspirin.

Zatvaraju se poklopcima, okreću se s vremena na vreme kako bi se aspirin dobro rastvorio.

Ova turšija se ne sterilizuje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: