Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Šarena turšija sa zelenim paradajzom

Šarena turšija sa zelenim paradajzom

Šarena turšija sa zelenim paradajzom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Bogata turšija sa zelenim paradajzom - pogledajte kakav šareniš u punim teglama, dozvoljavamo da kopirate"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg, zelene, žute i crvene
  • šargarepa - 10 komada
  • zeleni paradajz - 10 komada
  • mirođija - 1 veza
  • piment - 6 zrna
  • biber - po 5 - 6 zrna
  • karfiol - 1 komad
  • celer - 1 veza
  • marinada za teglu od 3 litre
  • vinsko sirće - 250 ml 6 %
  • šećer - 8 supenih kašika
  • morska so - 3 supene kašike, mlevena
  • aspirin - 3 komada, u prahu
  • za teglu 1700 ml
  • sirće - 200 ml
  • šećer - 4 supene kašike
  • so - 2 supene kašike
  • aspirin - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite, šargarepu oljuštite i isecite na krugove, zeleni paradajz isecite kao za salatu, paprike na trakice, karfiol na ružice, celer krupnije i sve pomešajte u velikom plehu.

U velikoj tegli od 3 litre sipajte 3 aspirina u prahu, sipajte sirće, so, šećer, zrna pimenta i biber.

Kašikom promešajte kratko i napunite tegle isečenim povrćem do vrha. Dodajte hladnu vodu i poklopite.

Drugu teglu prirpemite na isti način sa dobijenom marinadom, punite povrće i dodajte vodu do ivice.

Zatvorene tegle okrećite svaki dan 5-6 dana i ostavite na hladnom za zimu dok turšija ne bude gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: