Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Srpska slatka pita sa kremom

Srpska slatka pita sa kremom

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
20633836
Srpska slatka pita sa kremom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Neverovatna pita sa slatkim kremom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada, fine
  • Za prvi krem
  • kiselo mleko - 1 1/2 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • šećer - 3 kašike
  • griz - 5 kašika
  • jaja - 3 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • Za drugi krem
  • sveže mleko - 1 l
  • puding od vanile - 3 kesice
  • šećer - 8 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi krem: Odvojite žumanca od belanaca. Umutite belanca u sneg i zatim dodajte žumanca i nastavite da mutite. Dodajte i ostale sastojke za prvi krem i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Ostavite krem na stranu.

Drugi krem: Od ukupne količine mleka odvojite 1 šolju i u njemu rastvorite tri kesice pudinga i šećer. Preostalo mleko sipajte u šepu i zarejte na ringli. Kada proključa, sklonite sa vatre i sipajte rastvoreni puding. Promešajte i vratite na ringlu.

Mešajte dok se u potpunosti ne zgusne, sve dok krem ne počne da se odvaja od dna i zidova posude dok mešate. Ostavite ga da se malo ohladi.

Kore podelite na tri mesta po 4 kore. Uzmite jednu koru i dobro je premažite prvim kremom, preko stavite drugu koru i nju premažite prvim kremom, a isti postupak ponovite i sa trećom korom. Preko treće kore, koju ste premazali prvim kremom, stavite četvrtu.

Sada na duži kraj kore u jedan kraj kore stavite drugi krem (kao kad mažemo kada pravimo rolat). Uvijte pažljivo u rolat i stavite u nauljanu tepsiju. Isti postupak ponovite i sa druga dva rolata.

Dobijene rolate premažite preko sa prvim kremom, ako vam je ostao, ako nije, onda ih premažite uljem. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumene. Kada se ispeku, ostavite slatku pitu sa kremom da se ohladi i dobro stegne, najmanje 1 - 2 sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: