Način pripreme
Mleveno meso razmesite u vodi, dok se ne naprave mrvice. Luk očistite i izrendajte. Šargarepu operite, ogulite i takođe narendajte. U šerpu sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Kada se zagreje, dodajte luk u šerpu i šargarepu. Dobro propržite.
Kada se isprži, dodajte im mleveno meso i mešajte žicom, kako bi se meso dobro rasporedilo. Sosu dodajte začine. Kada se meso dobro proprži, dodajte paradajz pire. Promešajte dobro i ostavite da se krčka.
Za to vreme u drugoj šerpi stavite mleko da se proključa. Kada je gotovo, sklonite ga sa vatre i na ringlu stavite manju šerpu u kojoj ćete otopiti maslac. Kada je gotov, propržite brašno u njemu. Pomešajte sa mlekom i mešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.
Sklonite sos sa vatre i počnite sa ređanjem. Na dno tepsije sipajte malo od bešamel sosa i stavite koru za lazanju. Ređajte kore i mažite nadev. Po želji, možete staviti i malo bešamel sosa.
Tako ređajte red kore i red nadeva. Na kraju završite sa korama i bešamel sosom. Narendajte kačkavalj svuda i u velikim količinama.
Stavite lazanju u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.