Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Omiljena lazanja Bolonjeze

Omiljena lazanja Bolonjeze

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
5213200
Omiljena lazanja Bolonjeze
Fotografije: Genoveva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Zašto nam je lazanja omiljena? Probajte i uverićete se - neverovatna je"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 4 - 5 komada
  • mleveno meso - 1 kg
  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • bosiljak - 2 kašičice
  • origano - 2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kačkavalj - 500 g
  • paradajz pire - 1 tegla
  • ulje - 20 ml
  • za Bešamel
  • brašno - 300 g
  • sveže mleko - 1 l
  • maslac - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso razmesite u vodi, dok se ne naprave mrvice. Luk očistite i izrendajte. Šargarepu operite, ogulite i takođe narendajte. U šerpu sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Kada se zagreje, dodajte luk u šerpu i šargarepu. Dobro propržite.

Kada se isprži, dodajte im mleveno meso i mešajte žicom, kako bi se meso dobro rasporedilo. Sosu dodajte začine. Kada se meso dobro proprži, dodajte paradajz pire. Promešajte dobro i ostavite da se krčka.

Za to vreme u drugoj šerpi stavite mleko da se proključa. Kada je gotovo, sklonite ga sa vatre i na ringlu stavite manju šerpu u kojoj ćete otopiti maslac. Kada je gotov, propržite brašno u njemu. Pomešajte sa mlekom i mešajte, dok ne dobijete homogenu smesu.

Sklonite sos sa vatre i počnite sa ređanjem. Na dno tepsije sipajte malo od bešamel sosa i stavite koru za lazanju. Ređajte kore i mažite nadev. Po želji, možete staviti i malo bešamel sosa.

Tako ređajte red kore i red nadeva. Na kraju završite sa korama i bešamel sosom. Narendajte kačkavalj svuda i u velikim količinama.

Stavite lazanju u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: