Način pripreme
Paradajz ogulite, ja sam napravila sa roze krupnim paradajzom i isecite na veće komade i stavite u tepsiju.
Crvene paprike očistite od semenki, isecite na krupne komadiće i dodajte ih paradajzu. Dodajte iseckan luk, čenove belog luka, iseckan svež peršun. Iz dva puta dodajte iseckano povrće u bledner i neka se blenduje 2-3 minuta, dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte pindžur u šerpu, dodajte ulje, so i šećer, kumin i biber. Kuvajte na umerenoj vatri, mešajući drvenom kutlačom.
Poželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka.
Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi. Kutlačom napunite flaše ili tegle.
Dobijeni ukusan pindžur možete dodati paprikama, špagetama, ćuftama, šniclama, tikvicama, prženom krompiru i drugim jelima.