Domaće ćufte

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Domaće ćufte
Fotografije: Veselina
6 / 7
22/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Samo miris ovih domaćih ćufti će nas naterati da zaboravimo na sve dijete!"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, mešano juneće i svinjsko
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 velika kriška, suv
  • so
  • biber
  • čubar - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • peršun - 5 struka, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseckajte na sitno i stavite ga u činiju sa mlevenim mesom. Hleb potopite u vodu i dobro ga ocedite.

Dodajte ga mlevenom mesu, zajedno sa jajetom i svim začinima. Dobro ga izmesite i ostavite u frižider pola sata do sat vremena.

Od mevenog mesa napravite blago spljoštene ćufte, po želji ih možete uvaljati u brašno i ispržite ih sa obe stran eu zagrejanom ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: