Pogača Tri sira

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
277
11
375
Pogača Tri sira
Fotografije: NEVI
1 / 8
22/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
"Danas vam predlažemo ovu neverovatnu i lepu domaću pogaču sa 3 vrste sira. Možete je poslužiti za doručak, a može vam poslužiti i umesto hleba. Pravo uživanje za oči i nepce"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko zagrejte i razmutite kvasac, šećer i jednu kašiku brašna i ostavite da naraste. Prosejte brašno i so, napravite udubljenje u brašnu i sipajte jaje i kvasac.

Mesite dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi za ruke. Testo podelite na loptice od oko 50 g (12-13 komada) i ostavite tako 10-15 minuta.

Za to vreme napravite nadev tako što pomešate tri vrste sira sa belancetom i dobro promešajte.

Na pobrašnjenoj površini od svake loptice razvijte koru, pa jednu polovinu kore premažite smesom od sireva, a drugu isecite na tračice (pogledajte slike). Posle uvijte u rolat, tako da uvijanje počne sa strane gde je nadev, pa od rolata napravite puža.

Dobijeno testo poređajte u tepsiju veličine oko 30 cm, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ostavite na toplo mesto da naraste 30-40 minuta. Premažite žumancetom i posipajte susamom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: