Seoska turšija sa paradajz - paprikama

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
24/09/2017
"Naučnici još istražuju zašto su turšije napravljene na selu najmanje 10 puta ukusnije od drugih!"
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije40
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano561
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 6 kg
  • šargarepa - 6 kg
  • celer - 3 glavice
  • karfiol - 4 glavice
  • zeleni paradajz - 2 kg
  • za salamuru
  • aspirin - 80 tableta /po 2 tablete za teglu/
  • šećer - 1 kašičica, prepunjena, po tegli
  • so - 1 kašičica, po tegli
  • sirće - 100 ml, vinsko, po tegli
  • piskavica - 1 prstohvat semena, po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu pažljivo operite i isecite na kolutiće. Njoj dodajte zeleni paradajz, koji ste proboli iglom sa svih strana, cvetove karfiola i iseckan celer, zajedno sa listovima.

Dodajte iseckane paradajz - paprike, posolite, dodajte šećer, sirće i piskavicu. Promešajte sve sastojke i ostavite ih da prenoće.

Sledećeg dana ih rasporedite u tegle. Marinadu rasporedite, po potrebi dodjte vodu, tako povrće da ogrezne.

U svaku teglu stavite po 2 aspirina, zatvorite ih i okrenite poklopcem nadole. Čuvajte ih na suvom i hladnom mestu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar