Plavi patlidžan na roštilju

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
24/09/2017
"Ko je rekao da su patlidžani ukusni samo prženi? Evo kako da ih pripremite, a da ne izlijete svu masnoću!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 233
  • Pregledi tokom meseca113
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica + nekoliko strukova, svež
  • peršun - pola vezice
  • ulje - oko 100 ml
  • sirće - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane i isecite ih na krugove - po dužini ili širini. Dobro ih posolite i ostavite 20-30 minuta da se ocede od gorčine.

Nakon toga ih isplaknite i osušite temeljno. Pasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša.

Ovom kašom namažite plave paradajze sa svih strana. Zagrejte roštilj i ispecite patlidžane ravnomerno sa obe strane. Gotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar