Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Salata za zimu je gotova, samo je sterilizujte i sakrijte na neko tajno mesto, da je neko ne ukrade!"
- plavi patlidžan - 4 kg
- paprika - 3 kg crvenih + 2 kg zelenih
- peršun - 2 vezice
- beli luk - 3 glavice
- sirće - 1 šolja
- ulje - 2 šolje
- so
* merne jediniceNačin pripreme
Paprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk.
Smesu dobro promešati i sipati je u tegle. Tegle zatvoriti i sterilizovati 20 minuta.
Facebook
Omiljeno
Pinterest