Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Pečeni plavi patlidžan i paprike

Pečeni plavi patlidžan i paprike

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pečeni plavi patlidžan i paprike
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
15
"Salata za zimu je gotova, samo je sterilizujte i sakrijte na neko tajno mesto, da je neko ne ukrade!"

Potrebni sastojci

  • plavi patlidžan - 4 kg
  • paprika - 3 kg crvenih + 2 kg zelenih
  • peršun - 2 vezice
  • beli luk - 3 glavice
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike i plavi patlidžan ispeći. Oljuštiti ih i naseći na komade. Smesu od porvća posoliti. Ulje prepržiti i ostaviti da se ohladi.

Sjediniti ga sa sirćetom i naliti u povrće. Dodati naseckane peršun i beli luk.

Smesu dobro promešati i sipati je u tegle. Tegle zatvoriti i sterilizovati 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: