Inegjol ćufte

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
27/09/2017
"Ne možemo da izdržimo a da ne podelimo sa vama ove neverovatne ćufte iz turske kuhinje, koje se prave od telećeg i jagnjećeg mlevenog mesa, a romatičnih začina i soka od limuna"
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 771
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1 kg, dvaput mleveno
  • jagnjeće mleveno meso - 500 g, dvaput mleveno
  • voda - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • soda bikarbona - 1 kašika
  • sod od limuna - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 2 kriške, suv
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte mleveno meso sa kriškama hleba koje ste prethodno umočili u vodu i iscedili i vodu, zatim smesu mešajte 10 minuta.

Pokrijte folijom i ostavite u frižider na 24 sata.

Ujutru smesi dodajte sodu, koju ste pomešali sa sokom od limuna, mlevenim crnim i belim lukom, kao i sa ostalim začinima.

Promešajte meso još 10 minuta. Od dobijene smese napravite ćufte i neka odstoje u frižideru do uveče.

Ćufte izvadite iz frižidera 10 minuta pre spremanja. Pržite ih u teflonskom tiganju bez masti ili na roštilju.

Rejting

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar