Inegjol ćufte

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Inegjol ćufte
Fotografije: Sevda Andreeva
2 / 4
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Ne možemo da izdržimo a da ne podelimo sa vama ove neverovatne ćufte iz turske kuhinje, koje se prave od telećeg i jagnjećeg mlevenog mesa, a romatičnih začina i soka od limuna"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1 kg, dvaput mleveno
  • jagnjeće mleveno meso - 500 g, dvaput mleveno
  • voda - 1/2 šolje
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • soda bikarbona - 1 kašika
  • sod od limuna - 1 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 2 kriške, suv
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi pomešajte mleveno meso sa kriškama hleba koje ste prethodno umočili u vodu i iscedili i vodu, zatim smesu mešajte 10 minuta.

Pokrijte folijom i ostavite u frižider na 24 sata.

Ujutru smesi dodajte sodu, koju ste pomešali sa sokom od limuna, mlevenim crnim i belim lukom, kao i sa ostalim začinima.

Promešajte meso još 10 minuta. Od dobijene smese napravite ćufte i neka odstoje u frižideru do uveče.

Ćufte izvadite iz frižidera 10 minuta pre spremanja. Pržite ih u teflonskom tiganju bez masti ili na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: