Male pogačice sa kačkavaljem

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
26/09/2017
"Zamislite samo kako jednu odlomite, premažete je maslacem i jedete..."
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 307
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • maslac - 2 kašike, otopljen
  • so - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 100 g, rendan
  • zeleni začini - bosiljak, origano /iseckan/
* merne jedinice

Način pripreme

U činiji umutite jaja, dodajte mleko i otopljeni maslac. Zatim dodajte brašno, so i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju dodajte rendani kačkavalj i začine, pa ponovo promešajte.

Smesu stavite u frižider na 30 minuta.

U međuvremenu zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite kalup za mafine da se zagreje.

Zatim u zagrejani kalup isipajte hladnu smesu. Napunite kalupe i pecite pogačice oko 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Dobro zagrejte kalup za mafine, pre nego što isipate hladnu smesu, jer se hlepčići mnogo lakše vade kada se ispeku.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar