Ratatuj sa blanširanim paradajzom

28/09/2017
"Obavezno ukrasite parčetom sira i kriškom domaćeg hleba "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo jednu šerpu sa vodom da provri.

Povrće se opere i očisti. Luk, patlidžan, tikvica i paprike se iseku na kockice. Kad voda provri, paradajz se potapa na 1-2 minuta. Nakon toga se sipa u posudu sa hladnom vodom, tj. blanšira se. To se radi da bi se lakše oljuštio.

Paradajz se oljušti i stavlja u šerpu sa debelim dnom, u koju smo stavili malo maslinovog ulja. Stavljamo paradajz isecekan na kockice i mrvimo ih lagano drvenom kašikom. Dodaje se veza od bosiljka, ruzmarina i peršuna.

Stavlja se prstohvat šećera. U tiganj se sipa maslinovo ulje i u njemu se oko 5 minuta dinstaju paprike. Kad bude gotovo vade se i ocede i dodaju u paradajz. Ostavljamo da vri dok se ne dobije sos - 10-15 minuta.

Luk, zajedno sa belim lukom se proprži. Kad bude gotov vadi se i ocedi i u tiganj se dosipa maslinovo ulje. U njemu se proprže tikvice, vadi se da se ocedi i stavlja se patlidžan. Kad i on bude gotov, takođe se izvadi i ocedi

Svo povrće se stavlja u dubok tiganj i dodaje se sos (bez veze začina). Kuva se na tihoj vatri 10 minuta, poklopljeno.

Ukrašava se svežim listovima peršuna ili bosiljka.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar