Način pripreme
Prvo stavljamo jednu šerpu sa vodom da provri.
Povrće se opere i očisti. Luk, patlidžan, tikvica i paprike se iseku na kockice. Kad voda provri, paradajz se potapa na 1-2 minuta. Nakon toga se sipa u posudu sa hladnom vodom, tj. blanšira se. To se radi da bi se lakše oljuštio.
Paradajz se oljušti i stavlja u šerpu sa debelim dnom, u koju smo stavili malo maslinovog ulja. Stavljamo paradajz isecekan na kockice i mrvimo ih lagano drvenom kašikom. Dodaje se veza od bosiljka, ruzmarina i peršuna.
Stavlja se prstohvat šećera. U tiganj se sipa maslinovo ulje i u njemu se oko 5 minuta dinstaju paprike. Kad bude gotovo vade se i ocede i dodaju u paradajz. Ostavljamo da vri dok se ne dobije sos - 10-15 minuta.
Luk, zajedno sa belim lukom se proprži. Kad bude gotov vadi se i ocedi i u tiganj se dosipa maslinovo ulje. U njemu se proprže tikvice, vadi se da se ocedi i stavlja se patlidžan. Kad i on bude gotov, takođe se izvadi i ocedi
Svo povrće se stavlja u dubok tiganj i dodaje se sos (bez veze začina). Kuva se na tihoj vatri 10 minuta, poklopljeno.
Ukrašava se svežim listovima peršuna ili bosiljka.