Način pripreme
Mleveno meso pomešajte sa jajetom, sa kriškom hleba koju ste prethodno potopili u svež mleko i ocedili, majonezom, prezlama, origanom, svežim peršunom, biberom i ako bude potrebe, sa malo soli.
Kašikom sve promšajte da se svi sastojci pomešaju i uzimajte kašikom od smese. Odvojite 7 jednakih delova i od svakog napravite tanku koru.
Kačkavalj iseicte na dva dela, pa jedan isecite na debele trake, a drugi deo narendajte.
Paradajz isecite na polumesece ili listiće. U sredinu mlevenog mesa stavite kačkavalj i napravite ćuftu. Zagrejte ulje i blago propržite ćufte, ali ne skroz.
Poređajte ih zatim u tepsiju, prelijte uljem u kom ste ih pržili i sipajte još 50 ml vode. Preko poređajte po dva listića paradajza, a preko paradajza rendani kačkavalj.
Pecite u zagrejanoj rerni 35 - 40 minuta, tako da zadnjih 10 minuta budu pokrivene folijom, da kačkavalj ne izgori. Poslužite sa svežom salatom i čašom vina. Ukus je neverovatan.