Pakore od povrća

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pakore od povrća3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
35
"Predlog sa povrćem za ručak, koji ćete poslužiti sa ohlađenim pivom - znate da mu ne možete odoleti"

Potrebni sastojci

  • brašno od leblebije - 2 1/3 šolje
  • kumin - 2 kašičice
  • korijander - 1 kašičica, semenke
  • mirođija - 1 kašičica, semenke
  • kari - 1 kašičica
  • pivo - 2 šolje, svetlo
  • so - 1 kašičica, puna
  • biber - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • tikvice - 1 šolja
  • brokoli - 1 šolja
  • ulje - za prženje
  • za garnir
  • paradajz - 2 komada, roze
  • paprike - 1 komad, zelena
  • paprike - 1 komad, sivrija
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite. Tikvice izrendajte. Iscedite i dodajte sitno iseckani brokoli.

Semeenke kumina, korijandera i mirođije malo propržite u teflonskom tiganju, kako bi otpustila aromu i isitnite ih u avanu.

U odgovarajuću činiju prosejte brašno i pomešajte ga sa začinima. Promešajte i sipajte pivo, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Neka smesa odstoji 5 minuta, pa je posolite i pobiberite.

Sipajte ulje u tiganj - da pokrije 3-4 cm od dna. Velikom kašikom uzimajte od smese za pakore i pržite po 7-8 šnicli odjednom. Čim dobiju zlatnu boju sa jedne strane, okrenite ih na drugu.

Pakore izvadite pomoću rešetke i odložite ih na ubrus da se ocede od ulja.

Poslužite ih sa garnirom od svežeg povrća.

*Savet: Najlakše ćete ocediti tikvicu tako što ćete je direktno narendati preko pamućne krpe. Uvijte ih u rolat i iscedite tečnost. Rendana tikvica je odlično osušena.

Za pakore od povrća možete koristiti razno povrće - šargarepu, grašak, brokoli, tikvice, kelerabu, itd.

Po ideji Anabele Lengbajn

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: