Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Krofnice»Krofnice mešene u mini pekari sa domaćim kremom od jaja

Krofnice mešene u mini pekari sa domaćim kremom od jaja

Krofnice mešene u mini pekari sa domaćim kremom od jaja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Krofnice odličnog ukusa, sa kojima ćete obradovati svoju porodicu"

Potrebni sastojci

  • šećer - 4 kašičice ili 1 supena kašika meda
  • so - 1 ravna kašičica
  • mast - 50 ml ulje ili 50 g istopljen maslac
  • kvasac - 21 g živi ili paket suvog kvasca
  • jaja - 1 komad
  • brašno - oko 500 g
  • šećer u prahu - za uvaljanje
  • vanila - 1 kesica
  • ulje - za prženje
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • vanila - 1/2 štapića
  • žumanca - 7 komada
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 150 g
  • kukuruzno brašno - 75 g
  • maslac - veličine oraha
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite tečne sastojke u unutrašnjost mini pekare. Dodajte šećer (med) i so. Odozgo sipajte brašno i izmrvite kvasac. Stavite na program testa i sačekajte signal za nadolaženje.

Ostavite testo unutra na pola sata ( to je dovoljno vremena da nadođe i bude gotovo za obradu). Izvadite i ravijte na list debljine 1 cm i čašom isecite krugove, koji ponovo treba da nadođu.

Ispržite ih u posudi sa uljem dok ne dobiju lepu, znatnu koricu. Ostavite da se dobro ohlade i nožem isecite na dva dela po sredini. Skinite gornji deo i šrpicem napunite vaše krofnice kremom. Zatvorite i ukrasite po želji.

Za krem: Prvo odvojite 200 ml svežeg mleka, a preostali stavite u posudu da se ugreje. Stavite semenke iz štapića vanile i sačekajte da provri.

U posudu stavite brašno, šećer i odvojeno mleko. Dobro umutite žicom. Dodajte žumanca i jaje i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Skinite mleko sa vatre i dodajte smesu od jaja, nemojte prestajati da mešate. Vratite na vatru i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Gotov krem prebacite u stalklenu posudu, isecite komadiće maslaca i mešajte dok ne upije.

Otkinite dugo parče providne folije, pokrijte krem i ostavite da se dobro ohladi (folija treba da dodiruje krem, da se ne bi uhvatila korica).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: