Gusti pasulj

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
30/09/2017
"Dosta rakije ide uz ovo ukusno i pikantno jelo "
Priprema30 min.
Kuvanje110 min.
Ukupno140 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 685
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite još prethodne večeri.

Pre nego što se skuva, ocedi se od vode i sipajte mu novih - 10 - 15 čaša. Kada prokljuća, uklonite penu, koja se pojavljuje na površini.

Dodajte ulje i so, zatim ssmanjite vatru i kuvajte oko sat vremena, dok pasulj ne bude gotov. Kada se pasulj skuva, operite ga hladnom vodom i ocedite.

Rernu zagrejte na 170 stepeni.

Luk i beli luk sitno sieckajte, a paradajz iseckajte na kockice.

U 10 kašika zagrejanog ulja propržite luk, dok ne postane staklast. Dodajte beli luk i propržite dok i on ne omekša.

Zatim dodajte paradajz i pržite, dok ne počne da otpušta sok. Sledi i dodavanje paradajz pirea, aleve paprike, soli, bibera i vode.

Neka provri. Kada provri, isključite ringlu i pomešajte sos od paradajza sa pasuljem u tavi ili đuvečari.

Pecite oko 45 minuta ili dok voda ne ispari i odozgo se zzapeče.

Kada izvadite pasulj iz rerne, pomešajte ga sa sitno iseckanom mirođijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar