Način pripreme
Potopite pasulj u hladnu vodu preko noći.
Dobro ga isperite i prebacite u odgovarajuću šerpu. Prelijte vrelom vodom (voda treba da bude 3 prsta iznad pasulja), stavite na šporet i ostavite da provri.
Kada se to desi, promenite vodu, nova voda treba ponovo da bude 3 prsta iznad zrna. Pustite da provri i ponovite postupak, ovoga puta voda treba da bude 5 prstiju iznad pasulja.
Iseckajte povrće (paradajz narendajte) na sitne komade i prebacite u šerpu. Začinite solju, biberom, čubrom i celerom.
Ostavite na srednjoj vatri dok pasulj ne bude spreman.
Pazite i na količinu vode – kada je pasulj gotov treba da imate 2 prsta vode iznad njega.
Zatim na ulju propržiti brašno i alevu papriku i počnite da dodajete čorbu od pasulja u delovima uz stalno mešanje.
Vratite sve u šerpu sa čorbom od pasulja.
Dodajte 1 kašičicu sirćeta i ostavite gusti pasulj na vatri još 15 minuta.
Komentari