Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Prženi plavi patlidžan

Prženi plavi patlidžan

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Prženi plavi patlidžan
Fotografije: Vanya Georgieva
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Od nas ideja, a vama ostaje težak zadatak da rešite čime ćete ukrasiti jelo, kako bi vam bilo ukusnije"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • peršun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan (odaberite onaj sa svetlijom korom) nasecite na dugačke trake. Posolite ga.

U tiganju ugrejte ulje i pržite patlidžan sa obe strane do lepe boje. Izvadite i ocedite patlidžan, pa ga poređajte u tanjir i ukrasite peršunom.

Ukusan je uz paradajz sos, ali i uz mlečni sos sa belim lukom. Pitanje ukusa i navika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: