Najukusnija škembe čorba

29/09/2017
"Škembe čorba? Rano ujutru? Zaljućena? Baš nam to treba "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 906
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski škembići - 600 g (ili teleći škembići)
  • maslac - 1 veliki paket
  • sveže mleko - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • beli luk
  • sirće
  • ljute paprike
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite škembe u vreloj vodi na 3-4 minuta i odmah se sastruže nožem sa unutrašnje strane.

Kad ga očistite i sa spoljšnje strane, skinite i kožicu. Operite, stavite u šerpu i prelijte hladnom vodom.

Kuvajte i stalno dolivajte vodu. Za kuvanje telećeg je potrebno oko 3 sata. Dok ga kuvate treba da bude pokriveno vodom.

Skuvani škembić vadite iz šerpe i iseckate na parčiće, a bujon posolite i kuvate još 15-20 minuta, u njega dodate biber, sveže mleko i ulje.

Servira se u tanjiru, stavlja se škembić i preliva bujonom, izgnječenim belim lukom i sirćetom.

Servira se sa ljutim paprikama po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar