Način pripreme
Napravite prvu koru tako što na kratko potopite svaku piškotu u sok iz ananasa i poređajte u kalup sa ivicama koje se otvaraju.
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa pola količine šećera na pari dok smesa ne pobeli i postane kremasta.
Ostavite krem da se ohladi. U međuvremenu umutite belanca sa preostalim šećerom na sneg. Kad se krem sa žumancima ohladi, dodajte kašiku po kašiku maskarponea, a nakon toga i belanca umućena na sneg.
Rasporedite 1/2 krema preko poređanih piškota. Preko krema poređajte ananas iseckan na male komadiće (iz kompota). Još jedan red potopljenih piškota i preostali deo krema.
Ukrasite komadićima ananasa, grilijaža od kikirikija i kokosom. Stavite tortu da se ohladi na nekoliko sati u frižideru. Kad bude gotova skinite ivice kalupa i ukrasite okolo kokosom.
Napomena: Sastojci su za kalup prečnija 20-21 cm.