Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Domaća pica sa kobasicom

Domaća pica sa kobasicom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Domaća pica sa kobasicom
Fotografije: Iliana Dimova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Kad se svi nestrpljivo poređaju oko stola, znači da se u rerni peče domaća pica sa kobasicom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 paket, suvi
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • sos od paradajza - 2 supene kašike
  • kobasica - 100 g, meka, iseckana
  • kobasica - 50g, suva
  • slanina - 2 kriške ili dimljene grudi
  • pečurke - 50 g, iseckane
  • majčina dušica - po ukusu
  • origano - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi zamesimo testo od brašna, jajeta, svežeg mleka, kiselog mleka, kvasca, maslinovog ulja i sode za hleb.

Ostavimo testo na toplom da nadođe.

Podelimo ga na lopte jednake veličine i razvučemo na tanke pogačice preko radne površine, kao osnova za picu.

Stavljamo razvijene osnove u pleh, obložen papirom za pečenje.

Namažemo ih paradajz pireom i po ukusu posipamo majčinom dušicom i origanom.

Odozgo poređamo kobasice, pokrivamo rendanim kačkavaljem.

Očistimo i tanko isečemo pečurke i takođe ih poređamo preko pice.

Pečemo na 200 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: