Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pileće meso u teglama za zimu

Pileće meso u teglama za zimu

Pileće meso u teglama za zimu
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
180 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
10
"Kad pilići ne odlete na jug, lete u za tegle za zimu"

Potrebni sastojci

  • pile - 4 komada, brojleri
  • so
  • ulje - 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brojleri se zakolju, popare se u vreloj vodi do 60 stepeni, da im ne spadne koža, i očiste se od peršuški. Očiste se od unutrašnjosti i ošure uz pomoć boce sa plinom.

Dobro se operu i iselu na krupne komade. Ostavljamo meso na 1 sat u hladnoj vodi, dok ne pobeli, posle se dobro ocedi.

U velikoj šerpi se ugreva ulje na šporetu na drva i sipamo pileće meso iz tri-četiri puta da se prži sa svih strana. Meša se drvenom lopaticom, a meso se vadi rešetkastom kašikom u posudu sa poklopcem.

Nakon svake porcije prženo meso posipamo solju i promešamo.

Poređamo u suve tegle, pritiskamo, sipa se po malo masti i zatvaramo poklopcem.

Tegle se kuvaju 1 i 40 minuta kad provri. Ostavljaju se u vreloj vodi dok se ne ohlade. Drugog dana tegle se osuše krpom i poređaju na policu za zimu.

Dobija se tačno 10 tegli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: