Špargle sa holandskim sosom

01/10/2017
"Francuska kuhinja za početnike i napredne - špargle sa holandskim sosom "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 904
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • špargle - 500 g
  • jaja - 2 komada, žumanca
  • maslac - 125 g
  • so - 2 prstohvata
  • sok od limuna - 1 kašičice
  • beli biber - 1/3 mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Donji delovi špargle se iseku na oko 5 cm. Špargle se podele na male snopove, vežu se koncem i stavljaju u slanu vodu.

Blaširaju se 3 minuta, vade se, stavljaju se u ledenu vodu i ocede.

Priprema se holandski sos, tako što se maslac rastopi na pari. U posebnoj posudi se umuti žumance, dok ne postane svetlo-

Nakon toga se žumnace ugreva na vatri i uz neprestano mešanje se dodaju u kapljicama 2 supene kašike hladne vode. Sos treba da se zgusne. Po malo se dodaje maslac.

Dodaje se so, sok od limuna i beli biber. Špargle se serviraju tako što se u svaki tanjir sipa malo sosa, a odozgo špargle.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar