Ekmek kadaif sa bademima i pistaćima

01/10/2017
"Dušu dajemo za porciju Ekmek kadaifa sa bademima i pistaćima "
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 043
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kadaif - 400 - 500 g, sirov
  • orašasti plodovi - 200 g (smesa badema i pistaća)
  • cimet
  • karanfil
  • za sirup
  • šećer - 2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje
  • vanila - 1 keica
  • za krem
  • jaja - 5 komada, žumanca
  • sveže mleko - 500 ml
  • vanila
  • šećer - 150 g
  • brašno - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite pleh, namažite dno sa malo masti (maslac, ulje) i pažljivo rasporedite kafaif. Odozgo pospite sitno iseckanim bademima i pistaćima, koje ste pomešali sa 1/2 kašičice cimeta i malo karanfilića. Pecite dok ne dobije zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni.

Umutite žumanca sa šećerom dok se ne dobije raskošan krem. Dodajte brašno i vanilu. Stavite mleko da provri, skinite sa vatrei i polako ga dodajte u brašno uz neprestano mešanje. Treba da bude lagano, da se ne bi presekla žumanca.

Dobijena smesa se prebacuje u posudu sa debelim dnom i kuva se dok se ne zgusne na tihoj vatri.

Sastojci za šećerni sirup se pomešaju i ugreju se dok se šećer potpuno ne rastopi. Kuva se još 3-4 minuta i hladi.

Vreo kadaif se preliva hladnim sirupom i ostavlja na 12 sati da upije dobro. Pre serviranja se pokriva kremom, dodatno se posipa orašastim plodovima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar