Puckane ljute papričice

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
04/10/2017
"Tako lako se pripremaju ove papričice, da nećete verovati "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 445
  • Pregledi tokom meseca186
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute papričice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • so - 1 kašika
  • šećer - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • sirće - 10 kašika
  • aspirin - 1 komad
  • celer - ili listovi vinove loze
* merne jedinice

Način pripreme

Doza je za jednu teglu. Jedan aspirin izmrvite u prah i promešajte ga sa solju.

Na dno tegle stavite šećer, ulje, sirće i beli luk. Papričice stavite da se lagano ispeku na plotni i dok su još vruće, ređajte ih u tegle. Dobro ih pritisnite.

Za vreme ređanja, 2-3 puta pospite papričice smesom od aspirina i soli. Odozgo stavite celer ili listove vinove loze i grančice.

Tegle zatvorite i okrenite poklopcima na dole. Pokrijte ih krpom i ostavite ih da se ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar